- AUKTIONEN - 
Torsdag 1 oktober kl.19.00 / Tullgatan 6, Östersund / www.tullgatan6.com
 
Här följer lite information om hur auktionen fungerar. 
 
Hur gör jag för att vara med och buda på plats kl.19.00?
Du anmäler ditt intresse att buda till Helene Gedda när du kommer till Tullgatan 6. Dina kontaktupggifter skrivs ner och du får en nummerskiva som motsvarar dig som budgivare. 
 
Vad gör jag med nummerskivan?
Den sträcker du upp ifall du vill buda på det pris som auktionären ropar ut. Den är också en garanti på att du är med i auktionen som seriös budare, har du ingen nummerskiva kommer inte ditt bud att räknas. 
 
Varför kan ett konstverk börja på mycket högre pris än det angivna utropspriset här på sidan?
Fram till och med onsdag 30 september kl. 12.00 kan vem som helst lägga ett bindande förhandsbud på konstverken. Det högst lagda förhandsbudet blir då konstverkets ingångspris. Därför är det bra att hålla koll på de dagsauktuella förhandsbuden på auktionens facebooksida som uppdateras dagligen kl. 17.00
 
Om jag vinner en budgivning?
Vinner du en budgivning kommer du att först betala för ditt verk, sedan skickas ett kvitto till både dig och konstnären på att du är köparen och har betalat för tavlan. Vill du buda vidare så behåller du din nummerskiva, annars lämnar du in den och är fri att ta med din tavla hem när du känner dig klar med auktionen. 
 
Hur betalar jag?
Du kan antingen betala med kort eller swish. Vi kommer inte att tillhandahålla möjligheten att betala med kontanter. 
 
Om jag ångrar min budgivning?
Att skriva upp sina kontaktuppgifter och få en numerskiva är bindande och ett godkännande från dig att du förstår auktionens regler. Var säker på att du har pengar på kontot ifall du vill vara med och buda, en budgivningsvinst är bindande. 
 
Om jag vill lägga ett förhandsbud, hur gör jag då?
All information om hur det går till hittar du under fliken FÖRHANDSBUDA